+385 994696344
valter.flego@europarl.europa.eu

ZAGREB – „Sastavljena od 12 imena i 12 stranaka, naša je lista za europske izbore najsnažnija regionalna građanska opcija za Hrvatsku. Mi smo progresivna opcija koja čuva dostignute civilizacijske vrijednosti u Hrvatskoj, ono što smo godinama gradili u suživotu s manjinama. Hrvatska je geografski most između srednje Europe, Balkana i Mediterana, ali i zajednica ljudi različitih identiteta, kultura i političkih opredjeljenja. Dok s jedne strane predstavljamo raznolikost, s druge je to zajednička posvećenost jačanju istinskih europskih vrijednosti u Hrvatskoj – otvorenost, multikulturalnost, liberalizam i bezuvjetan suživot s nacionalnim manjinama. Ponosan sam na ovakav snažan progresivan partnerski blok građanskih liberalnih stranaka“, istaknuo je aktualni zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu i nositelj liste za nadolazeće europske izbore 9. lipnja Valter Flego.

Naime, Flego je danas u Zagrebu predao listu koju čini 12 stranaka - Istarski demokratski sabor (IDS), Nezavisna platforma Sjevera (NPS), Samostalna Demokratska Srpska Stranka (SDSS), Socijaldemokrati, Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS), Primorsko goranski savez (PGS), Narodna stranka–REFORMISTI (REFORMISTI), Unija Kvarnera (UNIJA), Istarska stranka umirovljenika-Partito Istriano dei pensionati (ISU-PIP), Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati (HNS), Lista za Rijeku (RI) i Demokrati – uz snažnu podršku župana Šibensko-kninske županije i predsjednika Akcije za promjene Marka Jelića.

- Okupili smo različite predstavnike koji dijele jednaku viziju - izgradnju građanske, normalne i europske Hrvatske koja je otvorena, inkluzivna i tolerantna. Čast mi je biti nositelj takve snažne centrističke liberalne liste za europske izbore, naglasio je Flego te se osvrnuo na svoj aktualni mandat zastupnika u Europskom parlamentu:

- Realizacijom konkretnih stvari poput pristupa EU fondu od 26 milijardi eura za naše ceste, željeznice, morske i zračne luke dokazao sam da i zastupnici malih EU članica mogu raditi velike stvari u Europskom parlamentu. Nakon odrađenog petogodišnjeg mandata u Briselu, s punom odgovornošću poručujem građanima da želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Želimo i u narednom mandatu osiguravati razvoj naših regija europskim novcem!

- Naša lista s 12 imena i 12 stranaka donosi sigurnost, iskustvo, znanje te poštivanje prava svih manjina, po uzoru na naše regije poput Istre i Sjevera Hrvatske. Preslikajmo naše regionalne uspjehe na cijelu Hrvatsku. Vjerujem da je to ključ uspjeha u borbi za prosperitetniju, normalniju i uvijek europsku Hrvatsku. Vjerujemo u podršku svih naših građana koji s nama dijele viziju progresivne i inkluzivne Europe, zaključio je Flego.

Pridruži nam se!
Valter Flego želi vas u svom timu.