+385 (0)52 225 588
valter.flego-office@ep.europa.eu

BRUXELLES – Europarlamentarac Valter Flego, Marco Cuccurin i Mia Negovetić udružili su snage kako bi mladima u Hrvatskoj, ususret dolazećim europskim izborima,  približili europske institucije i teme.   

Europske priče Marca, Mie i Valtera od 16. studenog možete pratiti na Instagramu, TikToku i Facebooku.

- U suradnji s mojom liberalnom političkom grupacijom Renew Europe, a uz pomoć sjajnih Mie i Marca, pokušat ćemo taj daleki, nerazumljivi Europski parlament i europske birokrate približiti mladima i saznati što oni misle o europskim politikama i koliko uopće znaju o njima. Marca sam upoznao još 2019. kad me ugostio u svom podcastu i sretan sam što imam priliku ponovno surađivati s njim i Miom, kaže Flego.

- Predrasude o tome da mlade ljude europske i političke teme ne zanimaju uopće nisu točne. Mi smo ti koji se moramo prilagoditi novom vremenu i novoj generaciji. Ako želimo da nas mladi čuju, moramo pričati njihovim jezikom. Zato mislim da je ovaj projekt sjajan način da im zajedno ispričamo koliko su odluke koje se donose u Briselu važne za mlade u našoj zemlji, kaže Flego.

Europski liberali predvodnici su borbe za zaštitu ljudskih prava, toleranciju i zaštitu manjina. U fokusu grupacije Renew Europe su društveno osjetljive teme, poput jačanja prava LGBTIQA+ zajednice, borbe protiv vršnjačkog nasilja, zagovaranja i jačanja kreativne industrije i otvaranja vrata mladim umjetnicima. 

- Drago mi je da ja kao mlad čovjek koji ima određeni utjecaj, mogu otvoreno govoriti o ovim važnim temama. Boriti se za pravo da budemo svoji i da mladi dobiju svoju priliku je izuzetno važna stvar. Smatram da ćemo ovakvim projektima  smanjiti diskriminaciju i osvijestiti ljude koliko je različitost poželjna i potrebna, kaže Marco Cuccurin.

- Ovo je najbolji način da naša generacija sazna što im Europska unija nudi, kakve im se prilike pružaju i što, uostalom, europske institucije mogu za njih napraviti. Moja  tema je umjetnost, a tu imamo svašta za ispričati. Zato nas pratite na društvenim mrežama, najavljuje Mia.

- Ja sam oduševljen tim mladim ljudima koji su jako znatiželjni, kreativni, vrlo kritični i tehnološki izuzetno pismeni. Duboko sam uvjeren da će Generacija Z svijet okrenuti naopačke. I mislim to u pozitivnom smislu, naravno!,  zaključuje Flego.  

Pridruži nam se!
Valter Flego želi vas u svom timu.