+385 (0)52 225 588
valter.flego-office@ep.europa.eu

STRASBOURG – Umjesto zdravog razuma i slušanja struke usvojili smo prijedlog koji je poražavajući korak unatrag za europsku sigurnost na cestama“, smatra europarlamentarac Valter Flego (IDS/Renew) nakon današnjeg usvajanja stava Parlamenta o Direktivi o vozačkim dozvolama. Naime, Flego je bio protiv kontroverznog stava Parlamenta, koji je usvojen s 339 glasova ZA, 240 PROTIV i 37 suzdržanih.

Direktivom se predlaže definiranje vožnje u pratnji već sa 17 godina, smanjenje dobne granice za vozače B, C i C1 kategorije na 17 godina, a za D kategoriju već s 21 godinom. Predlaže se i dozvoljena razina alkohola u krvi mladih vozača od 0,2 promila. Cilj Direktive je da Unija do 2050. bude bez i jedne stradale osobe na europskim cestama kao prvi kontinent na svijetu, no Flego smatra da prijedlog od samog starta ide u sasvim drugom smjeru.

- U Europskom parlamentu često pronalazimo kompromise oko različitih tema. Kad govorimo o sigurnosti na cestama, mislim da kompromisa ne smije biti. U ovoj Direktivi imamo jasan prioritet i zadaću – veća sigurnost u prometu i očuvanje mladih života. Zato ne smije biti kompromisa kad pričamo o tome smiju li ili ne smiju mladi sa 17 godina voziti grdosije od kamiona ili aute od 300 konjskih snaga. Naravno da ne smiju, naglasio je Flego te dodao:

- Ne smije biti kompromisa ni kad govorimo o promilima. Naravno da mladi vozači ne smiju imati alkohola u krvi. U slučaju bijega s mjesta nesreće, naravno da je potrebno trajno oduzeti vozačku dozvolu. Na taj način možemo sačuvati puno života. Na mnoge važne stvari zatvorili smo oči. Vožnjom s 0,2 promila šaljemo krivu poruku - „Kad piješ, vozi!“.

Flegov se stav od samog početka nije mijenjao i bio je kontra većine u Parlamentu.

- Ne želim sudjelovati u ovom političkom cirkusu ni dodvoravati se različitim lobijima. Ljudski životi moraju biti na prvom mjestu, a ova Direktiva ne ide u tom smjeru. Ipak, s obzirom da se bliži kraj ovog saziva Parlamenta, na konačnom će prijedlogu zakona dalje raditi novoizabrani zastupnici i ja vjerujem da kad se politička dodvoravanja nakon izbora završe, novi će zastupnici slušati struku i imati zajednički i jedini ispravan cilj -  spašavanje ljudskih života i smanjenje smrtnosti na cestama.

 

 

STRASBOURG – S ovog sam mjesta već upozoravao na krivotvoritelje i njihove fake proizvode, na profitere koji zarađuju jer na police trgovina stavljaju patvorene proizvode. Bilo da govorimo o medu, maslinovom ulju, vinu ili nečem četvrtom“, naglasio je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego u današnjoj plenarnoj raspravi o oznakama zemljopisnog podrijetla.

- Jedna litra ekstra djevičanskog maslinovog ulja ne može koštati ni 3 ni 4 eura, kao ni kilogram kvalitetnog meda. A danas upozoravam da se jednako događa i s vinom – bilo da govorimo o istarskoj malvaziji, graševini ili plavcu malom. Patvorena vina jedan su od najvećih problema hrvatskog vinskog tržišta danas. A EU u svojim rukama ima rješenje i način zaustavljanja ove loše i porazne prakse, upozorio je Flego te se obratio Europskoj komisiji:

- Geografska oznaka zemljopisnog podrijetla proizvoda nije dovoljna da jamči kvalitetu tog istog proizvoda! Zato inzistiram na uvođenju premium oznake! Kako bismo zaštitili naše poljoprivrednike i proizvođače te honorirali one najbolje. Kako bi naši poljoprivrednici zaista mogli živjeti od svog rada, a ne bili primorani prosvjedovati. Premium oznaka jasno će odvojit kvalitetu od kvantitete i napraviti razliku na policama trgovina. Molim vas da osvijestite Ministarstva poljoprivreda država članica, kako bi se uveo prijeko potreban red na tržištu i sankcionirali podvaljivači i prevaranti, a ne proizvođači.

Poljoprivrednici diljem Europe već mjesecima ukazuju na potrebu za dodatnom zaštitom EU kvalitetnih proizvoda, a premium oznaka ide upravo u tom smjeru. Ovaj se saziv Parlamenta privodi kraju, ali sa startom novog saziva, EU institucije bit će primorane ozbiljno se pozabaviti ovom problematikom.

RIJEKA – Uskoro ćemo imati pristup EU fondu od 26 milijardi eura za našu prometnu infrastrukturu. Za brža, sigurnija, isplativija i komotnija putovanja vlakom, za izgradnju novih ili modernizaciju postojećih prometnica, te zračnih i morskih luka. To je Europska unija. To su mogućnosti koje nam nudi. To je konkretno, opipljivo i nevjerojatno važno za Hrvatsku“, naglasio je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego na današnjoj konferenciji za medije u Rijeci. Uz Flega, konferenciji za medije prisustvovali su predsjednik IDS-a Dalibor Paus te predsjednik PGS-a Darijo Vasilić.

- U svibnju 2019. razgovarali smo u Rijeci s Europskom povjerenicom za promet Violetom Bulc o potrebi uključivanja Rijeke na europske prometne koridore. Izgledalo je daleko i nedostižno, a mnogi nisu vjerovali ni da je vjerojatno. Ali, pobjeda na izborima za Europski parlament bila je početak rada za Istru i Rijeku, za Hrvatsku. Ne samo moja pobjeda, nego i pobjeda mojih liberalnih prethodnika, Joze Radoša i Ivana Jakovčića, koji su ovo započeli. Danas, pet godina nakon, s velikim ponosom mogu reći da tu veliku prometnu priču privodimo kraju, istaknuo je Flego uz napomenu da bi već u srpnju ove godine trebali izaći prvi natječaji EU-a.

Vasilić je naglasio važnost Luke Rijeka, koja „zahvaljujući našem zastupniku Valteru ima veliku priliku za unapređenje i izjednačavanje njenog statusa s ostalim sjevernojadranskim lukama“.

- Političari na kraju mandata trebaju isporučiti konkretne rezultate. Flego je kao jedini hrvatski član Odbora za promet EU-a tijekom cijelog mandata radio na ovoj izuzetno važnoj temi za RH i itekako isporučio rezultate. Riječka luka, riječki prometni pravac, LNG na Krku, budući Krčki most i rješavanje prometa naših otoka, koji su preko Krka povezani autocestom, te povezivanje Rijeke s Dalmacijom – stvari su o kojima smo mogli samo sanjati, a danas smo u situaciji da imamo milijarde eura od EU-a predviđene za financiranje takvih prometnih projekata, pojasnio je Vasilić.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus podsjetio je koliko je bitno imati svog čovjeka predstavnika u Briselu.

- Prije svega zahvaljujući Valteru Flegu te njegovim prethodnicima Radošu i Jakovčiću, bliži se uspješan kraj ove prometne priče. Za Istru i Rijeku, za naše otoke, za cijelu RH. EU politike nisu neke daleke politike, jer odluke koje se tamo donose značajno utječu na kvalitetu života naših građana. Valter je naš zajednički europarlamentarac! A iako je samo jedan od 705 zastupnika, njegovi rezultati dokazuju da je taj jedan itekako vrijedan!

- Ovotjedna odluka Odbora za promet i usvajanje Flegovih amandmana došla je taman na rođendan IDS-a, i to je prekrasan rođendanski dar, vrijedan milijarde eura. Za izgradnju naših prometnih, zračnih i pomorskih projekata. Moramo imat spremne projekte i bit spremni uzeti europske novce. Za to je nadležna Vlada RH i mi se zaista nadamo da su spremni, kako nam se ne bi ponovio scenarij Nizinske pruge i višegodišnjeg kašnjenja. Imamo priliku u narednih godinama europskim novcima graditi moderne prometnice i pruge te zračne i morske luke.

Paus je na kraju pozvao sve građane da 9. lipnja izađu na europske izbore, „kako bismo i narednih pet godina imali svog predstavnika u Briselu“.

O aktualnoj političkoj situaciji u RH Paus je istaknuo da je „koalicija IDS-a, PGS-a, Fokusa i Reformista otvorena po pitanju širenja koalicije“.

- Razgovaramo sa strankama od centra na lijevo, želimo naći zajednički nazivnik, vidljiva je pozitivna energija i emocija, posebice nakon jučerašnjeg velikog prosvjeda, i ja zaista vjerujem u daljnje dogovore i širenje koalicije, zaključio je Paus.

BRUXELLES – Odbor za promet Europskog parlamenta usvojio je prvu Europsku deklaraciju o biciklizmu, a član odbora Valter Flego naglasio je da je „deklaracija ključna prekretnica za biciklizam u Europi“.

- Deklaracija u sebi sadrži mnoge zahtjeve Mediteranskih zemalja - poput Hrvatske - usmjerene na veća ulaganja u biciklizam, bolju biciklističku infrastrukturu i poticanje uključive i pristupačne mobilnosti. Također, mi smo kao Renew Europe inzistirali na tome da se iz gotovo većine EU fondova može financirati i gradnja tvornica za proizvodnju bicikala. Europska biciklistička budućnost mora biti Made in Europe, pojasnio je Flego.

Deklaracija sadrži 8 načela s 36 obveza, kako bi se omogućilo više i bolje bicikliranje, poduprlo postizanje klimatskih ciljeva i ciljeva Europskog zelenog plana, kao i Strategije održive i pametne mobilnosti i novog EU okvira za urbanu mobilnost te ciljeve industrijske strategije EU-a. Deklaracija prati dogovor o transeuropskoj prometnoj mreži i koordinira buduće politike održivog biciklizma u Europi.

- Poboljšanje biciklističke infrastrukture ključno je za poticanje većeg korištenja bicikla, a po prvi put u povijesti, zemlje članice se obvezuju ulagati u biciklistički promet. Hrvatskoj je za razvoj održive, pametne i sigurne mobilnosti na raspolaganju više od milijardu eura iz Kohezijskog fonda. Očekujemo od gradova da maksimalno koriste EU fondove za gradnju biciklističke infrastrukture, istaknuo je Flego te dodao:

- Bicikl bi kao sredstvo čistog i zdravog oblika transporta trebao imati ključnu ulogu u poboljšanju multimodalne povezanosti i turizma, u kombinaciji s drugim vrstama prijevoza - vlakovima i autobusima - u gradskim i ruralnim područjima. Kombinacija „vlak - bicikl“ ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude, ali i nešto što bi domaćem čoviku olakšalo put na posao i svakodnevni život.

- Parenzana je odličan primjer prekograničnog projekta koji može brendiranjem jednog biciklističkog bisera domaćim ljudima donijeti mnoštvo benefita, od rekreacije i zdravlja do novih staza i turističkih kapaciteta te dodatnih ulaganja za čak tri zemlje - Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Novom deklaracijom o biciklizmu imamo priliku za dodatna ulaganja, a samim time i priliku za podizanje turističkog potencijala naših regija. Zato bi svaka buduća investicija, obnova lokalne ceste ili modernizacija željezničkog pravca trebala uključivati biciklizam. Po uzoru na Nizozemsku i Dansku, gdje se radije pedalira nego daje gas, zaključio je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego.

 

BRUXELLES – Europski koridori Hrvatskoj donose velika financijska sredstva, a Hrvatsku još samo jedan korak dijeli do 26 milijardi eura od Europe, koje ćemo trošiti na financiranje velikih prometnih projekata. Ponosan sam na nas europske liberale, jer za ovo radimo od 2015. godine“, naglasio je istarski europarlamentarac Valter Flego (IDS/Renew) prilikom današnjeg izglasavanja dogovora o definiranju europskih prometnih koridora, tzv. TEN-t mreži. Dogovorom na Odboru za promet Europskog parlamenta postavljeni su temelji za nove infrastrukturne projekte te održiv i financijski prihvatljiv prijevoz za putnike i teret. Riječ je o 9 europskih koridora i povezivanju 424 europska grada s lukama, zračnim lukama i željezničkim terminalima. 26 milijardi eura Hrvatskoj će biti na raspolaganju iz Instrumenta za povezivanje Europe – CEF-a.

- Današnji se dogovor temelji na povezanoj Europi i željeznicama u dvije brzine. Jasno, mi smo na onoj puno sporijoj strani. Sjever Europe će 2030. putnike prevoziti brzinom od 250 km/h, dok će na istoku maksimalna brzina vlakova biti 160 km/h. No, uzmemo li u obzir prosječnu brzinu naših vlakova danas – 50 km/h, uspjeh je itekako značajan. Putovanje vlakom od Rijeke do Zagreba danas traje 45 minuta duže nego prije 18 godina, tako da će brzina od 160 km/h na dionicama Rijeka-Split, Rijeka-Zagreb i Zagreb-Vinkovci za nas predstavljati brzinu svjetlosti, pojasnio je Flego.

Zahvaljujući Flegovim usvojenim prometnim prijedlozima, Luka Rijeka ulazi na čak 3 europska koridora, a Split i Ploče na jedan. Zračne luke Zagreb, Dubrovnik i Split imat će mogućnost europskim novcem osigurati direktnu željezničku, tramvajsku ili metro vezu do najvećeg grada u blizini. 8 manjih gradova od Savudrije do Dubrovnika dobiva pristup financiranju morskih i zračnih luka, što obuhvaća modernizaciju marina, dodatne vezove, obnovu riva i lukobrana te modernizaciju infrastrukture u manjim regionalnim zračnim lukama, poput Pule i Cresa. Od regionalnih željeznica koje su ušle u TEN-t mrežu riječ je o Istarskoj i Podravskoj pruzi. Istri to otvara put za modernizaciju željeznice prema Trstu, a otvara se i put za najveću investiciju u povijesti naše zemlje od neovisnosti - željeznički tunel kroz Učku. Otoku Krku otvara se prilika za novi most, kao i cestovno-željeznički spoj prema Rijeci.

- Prepoznali smo potrebu uvrštavanja Luke Rijeka rame uz rame s ostalim Sjevernojadranskim lukama, kao i potrebu povezivanja Istre i Rijeke sa Slovenijom - cestom i željeznicom. Također, na naš će prijedlog i zemlje Zapadnog Balkana moći koristiti sredstva iz CEF-a, po prvi put u povijesti. Mali korak za EU, ali za zemlje u susjedstvu ogroman. Do izmjene karte europskih koridora bili smo na marginama europske prometne politike. Sad smo konačno dio europske prometne elite, zaključio je Flego.

Pridruži nam se!
Valter Flego želi vas u svom timu.